Xl Japan Kyoto Street Geisha Cropped

Guide

Oideyasu! Tæt på Kyoto

Oideyasu!

I Japan siger man irasshaimase, når man byder velkommen. Men ikke i Kyoto. Her siger man oideyasu. Kyoto er nemlig sin egen. Det er kejsernes Japan. Det gamle Japan. I stor stil og med alt det ypperste, som japansk kultur har at byde på. Uforlignelige templer og sublime zen-haver. Traditionelle tehuse og geishaer, som bevæger sig nærmest vægtløst mod aftaler og steder, der er forbeholdt de få, og slet ikke dødelige gæster fra udlandet.

XL Japan Kyoto Fushimi Inari Shrine Tori Gate Woman
XL Japan Kyoto Daigoji Temple
XL Japan Enryaku Ji Temple View To Mt. Hiei

Men det er netop den mystik, der gør Japan til et af verdens mest fascinerende rejsemål. Det er en anden verden. Og intet sted er dette mere sandt, end i Kyoto, der i mere 1000 år var Japans hovedstad. De fine klæders by. Kunsthåndværksmestrenes by. Byen med over 2000 templer og helligdomme, hvoraf hele 17 er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste.

En gastronomisk højborg med Michelin-rekord

Kyoto er også kendt for sin fabelagtige madscene, som spænder fra streetfood på Nishiki-madmarkedet og skjulte izakaya-barer til det adelige kaiseki-køkken, Japans ypperste gastronomiske tradition. I 2024 nåede Kyoto op på 100 restauranter med Michelin-stjerner, og det højeste antal stjerner per indbygger noget sted i verden: Fem restauranter med tre stjerner. 17 med to stjerner. 78 restauranter med én stjerne. Og et utal af restauranter på Michelinguidens Bib Gourmand-liste.

Nogle af de bedste kaiseiki-restauranter er historiske institutioner med flere hundrede års historie, mens andre er moderne, nyskabende restauranter, der tager nye greb med Japans mest ædle madkunst.

XL Japan Ace Hotel Kyoto Banquet (7)

Matcha te, sake og fortrinlig shopping

Kyoto byder på noget af den bedste sake, du finder i Japan. Og nogle af de fineste te, kunsthåndværk -og silkebutikker i hele landet. Den slags butikker, der har historiske og eksklusive forbindelser til nogle af Japans ældste og mest hæderkronede producenter som f.eks. te-plantagerne i Uji, der ligger lige syd for Kyoto. Uji er berømt for bl.a. at producere den ypperste matcha te i Japan, og for det eventyrlige tempel Byodo-in fra 1000-tallet, hvor du også kan smage på flere lokale tesorter.

Xl Japan Tea Ceremony Green Matcha Tea Bowl Whisker
XL Japan Kyoto Fushimi Sake Sake Discovery Tour Pouring Sake
XL Japan Kyoto Fushimi Sake Casks

Synlige højdepunkter.

Usynlig magi. Og alt imellem

Hvor begynder du så? Vi har samlet lidt inspiration, som måske kan hjælpe dig på vej. Vores rejserådgivere har mange års erfaring, når det kommer til at sammensætte det rigtige program, som passer til netop dig. Det er dog vigtigt at huske på én ting: Kyoto er mere end summen af de endeløse oplevelser og højdepunkter. Det er en stemning. Først og sidst. Sanselig. Forfinet. Delikat. Subtil. Stolt. Og fyldt med hjertevarme, gæstfrie mennesker, samt et væld af små åndehuller og overraskelser rundt om næsten hvert et hjørne - fra de mindre kendte templer og haver til de mindste baggyder, caféer og detaljer i bybilledet. Og overalt vil du mærke det. En nærmest usynlig kraft, der drager dig længere og længere ind. Hvis der er ét sted i Japan, som fortjener lidt ekstra tid, er og bliver det Kyoto. Oideyasu!

XL Japan Kyoto Woman Lunch

Skønne dagsudflugter med

Kyoto som base

Det bringer os til oplandet og områderne omkring Kyoto som f.eks. Uju og det frygtindgydende slot i Himeji. Eller den historiske landsby Ohara, Hiei-bjerget med Enryaku-klostret og de idylliske landområder ved Biwa-søens bredder, for ikke at nævne Kitayama-bjergenes landsbyer nord for Kyoto. Der er nok at tage fat på, så du kan roligt sætte nogle dage af til at opleve selve Kyoto – og gerne et par dage til, så du har tid til en eller flere dagsture med Kyoto som base.

Xl Japan Kyoto Kiyomizu Dera Temple Spring Cherryblossoms
Xl Japan Kyoto Nara Park Deer Grazing
XL Japan Kyoto Nijo Castle The Karamon Main Gate

Geishaer og tehuse i Gion

Gion er Kyotos mest berømte geishakvarter, som ligger omkring Shijo Avenue mellem Yasaka-helligdommen i øst og Kamo-floden i vest. Her finder du et væld af butikker, flere af byens bedste restauranter, smukke træhuse og de traditionelle ochaya-tehuse, hvor geishaer og geisha-lærlinge, maikoer, underholder deres gæster.

XL Japan Kyoto Higashiyama District At Dawn
XL Traditional Tea Ceremony Woman Serving Chinese Tea
XL Japan Kyoto Nishiki Fishmarket

Streetfood i Nishiki-markedet

Nishiki-markedet er ret beset en smal, overdækket handelsgade, der løber på tværs af fem blokke i centrum af Kyoto. Nishiki er også kendt som ”Kyotos køkken” og her finder du simpelthen alt, som har med mad at gøre – fra frisk fisk og skaldyr, fermenterede grøntsager, sushi, desserter, årstidens råvarer, knive og køkkengrej, samt et væld af restauranter og madboder, hvor du kan smage på lokale specialiteter og streetfood.

Templer, templer, templer

Med over 2000 templer og helligdomme, er det tæt på umuligt at lave en liste over dem, du skal besøge. I Kyoto findes der mange kort med de vigtigste og mest berømte, som ligger spredt på tværs af byen, og så er det bare om at lægge en god plan. Blandt nogle af vores favoritter er Kinkaku-ji, Chio-in, Nanzen-ji, Tofuku-ji, Honen-in og ikke mindst Ryoan-ji, som har Japans nok mest berømte zen-have.

Kejserpaladset og Nijo-slottet

Nord på Nishiki-markedet finder du Japans tidligere kejserresidens i Kyoto Imperial Palace Park, som også byder på skønne japanske haver, kirsebærtræer, små broer, vandløb, hyggelige nicher og åbne græsarealer, hvor lokale kommer for at slappe af og nyde en picnic. Herfra tager det cirka 20 minutter at gå til det sublime Nijo-slot, der blev bygget i 1603 af Edo-periodens første shogun Tokuhawa Ieyasu.

XL Japan Kyoto Ninomaru Palace At Nijo Castle
XL Japan Kyoto Kinkaku Ji Golden Temple
Xl Japan Kyoto Kyoto Imperial Palace Park

Det der ikoniske billede!

To af Kyotos mest besøgte og fotograferede seværdigheder er utvivlsom Arashiyamas bambusskov og Fushimi Inaris røde tori-porte. Det eneste problem er, at de ligger i hver sin ende af byen, og du skal helst ankomme meget tidligt, hvis du vil have dem lidt for dig selv. Hermed et lille tip: Fushimi Inari gemmer også på en smuk og lidt mere hemmelig bambusskov, længere oppe på bjerget. Den er måske ikke lige så stor som den i Arashiyama, men til gengæld er der gode chancer for, at du kan nyde den helt for dig selv. 

Se mere her.

XL Japan XL Japan Kyoto Fushimi Inari Shrine Red Tori Gate

Shop, spis og sug
Kyoto til dig

Templer, haver, slotte og madmarkeder er én ting. Men hvad med alt det imellem? Vi guider til lokalt liv, sidegader og shopping i Kyoto.

Stolte rødder og hippe konceptbutikker

I de tusind år, hvor Kyoto var Japans kejserby, strømmede håndværkere fra hele landet til byen for at dygtiggøre sig i bl.a. nishijin-ori silkevævning og kyo-yaki keramik. I dag producerer vævere, keramikere og snedkere stadig de samme fine varer som deres forfædre, ofte i de traditionelle machiya-byhuse, mens en ny generation af kunstnere også har sat deres præg på Kyoto med bl.a. moderne te-huse, keramikatelierer og konceptbutikker som f.eks. Yugen, D&Department og POJ Studio. I POJ Studio finder du design til hjemmet, skabt af kunsthåndværkere fra Kyoto og hele Japan.

“Tip!
Forkæl dig selv med en matchaparfait på caféen Saryo Tsujiri, der specialiserer sig i desserter med den ypperste matcha te fra Uji.

Karaoke og sake med de lokale

Pontocho Alley er en smal gade på Kamo-flodens vestbred, med traditionelle træhuse på begge sider. Det er ret stille om dagen, men om aftenen vækkes den til live med levende spisesteder, sake-barer og karaoke-klubber!

XL Japan Kyoto Pontocho Alley Maiko With Umbrella
XL Japan Kyoto POJ Studio
XL Japan wooden sake barrels

På sporet af Japans bedste sake

Fushimi-kvarteret i Kyoto er begunstiget med kildevand af den helt rigtige hårdhed og med et svagt indhold af jern. Vandet er med andre ord perfekt til sake. Besøg flere af Fushimis historiske bryggerier med en lokal guide.

Se mere her

Besøg en lokal teceremonimester

Den japanske teceremoni eller sado, som den kaldes i Kyoto, er lidt af en videnskab. En japansk temester studerer i flere år for at få sin titel. Besøg en temesters private hjem og lær om den ædle kunst på den bedste måde – ved selv at prøve!

Læs mere her.

XL_Japan_tea-ceremony (1)

Bento box for begyndere

Bento er det japanske svar på madkassen, men fordi det er Japan, er det selvfølgelig lidt af en kunstform. Brug en formiddag på en lokal kokkeskole, hvor du lærer at lave din egen bento box. Børn er også velkomne.

Se mere her.

XL Japan Bento Box
“Vidste du, at …
Madspild er et centralt tema i Kyotos madtradition? Det bedste eksempel er Obanzai, en lokal tapas, der skal være tilberedt med rester og mindst 50 pct lokale råvarer fra Kyoto-regionen.”

Kyoto kort og godt

Kyoto var Japans hovedstad fra 794 til 1868 – deraf navnet Kyoto, som helt enkelt betyder vestlig hovedstad på japansk. I 1600-tallet havde byen cirka 500.000 indbyggere, mens den i dag bl.a. tæller 1,5 millioner indbyggere, godt 2000 templer og helligdomme, et slot, tre paladser, 36 universiteter og 100 Michelin-restauranter.

Xl Japan Kyoto Skyline At Dusk

Hvad med sproget?

Som mange af Japans større byer, er Kyoto godt forberedt på gæster. Du finder f.eks. skilte på engelsk ved større stationer og seværdigheder, og mange lokale forstår nok engelsk til at hjælpe dig i den rigtige retning – eller guide dig til den rigtige bestilling på en lokal restaurant eller café.

 

Hvordan kommer du rundt?

Du kan udforske Kyoto til fods, på cykel – og så er det nemt at komme rundt med byens velfungerende offentlige transport, der tæller både tog, metro og busser.

Xl Japan Train Shinkansen Bullet Train Sign

To hoteller, vi elsker

Ace Hotel 4+*, Kyoto

Ace Hotel Kyoto er en af vores absolutte favoritter i Kyoto. Et originalt og gennemført designhotel, der udfordrer byens vanlige, afdæmpede ryokan-stil. Hotellet har til huse i Kyotos tidligere telefoncentral og er designet af en af Japans mest succesfulde nulevende arkitekter, Kengo Kuma, og det L.A-baserede designstudie, Commune Design. De stilfulde, enkle værelser med pladespillere og Samiro Yunoki-kunst på væggene, den hippe kaffebar Stumptown Roasters, bistroen Kosa med naturvin og mexicanske Piopiko, er alle med til at skabe en nærmest post-moderne, legesyg stemning, som samtidig føles både raffineret, subtil og smagfuld ned til mindste detalje. 

Se hotellet her.

 

XL Japan Kyoto Ace Hotel Kyoto Ace Suite 01
XL Japan Ace Hotel Kyoto Historic King 02 Bath
XL Japan Ace Hotel Kyoto Tacos

Six Senses Kyoto 5*, Kyoto

Six Senses Kyoto ligger som en lille zenoase i det historisk velbevarede Higashiyama-distrikt, omgivet af smalle gader med traditionelle købmandsbutikker, caféer, restauranter og træbygninger. Hotellet er et sublimt studie i design, der er forankret i omgivelserne. En moderne og raffineret fortolkning af Kyotos kultur og historie. De lyse, rummelige værelser. De lokale tekstiler og kunststykker. De naturlige materialer og organiske former, der går igen alle steder – fra spaen til hotellets fabelagtige restaurant Sekki, der fører dig videre ud til hotellets fredfyldte gårdhave. Det er perfektion, hvis du spørger os.

Se hotellet her.

XL Japan Six Senses Kyoto Bathhouse
XL Japan Six Senses Kyoto Exterior
XL Japan Six Senses Kyoto Cafe Sekki
Oplev Japan på første hånd

Skal I på en af eksperternes rejser ?

XL Japan HOSHINOYA Tokyo Dinner 01
Kyoto, Japan, Asien

Luksus og gourmet i Japan

13 dage fra

75.500 kr.

Glæd jer til

Luksusliv og onsen i Tokyo

Streetfood-tour i Tokyo med lokalguide

Luksuriøs ryokan med varme kilder og ypperlig kokkekunst

Kyotos sidegader på cykel

Håndplukkede 5* hoteller i Kyoto og Osaka

Xl Japan Kobe Beef Expensive Meat
Kyoto, Japan, Asien

Japans kultur og køkken

15 dage fra

53.500 kr.

Glæd jer til

Det kulinariske Tokyo og Takayama med lokalguide

Autentisk ryokan med kokkekunst og varme kilder

Kokkeskole i det gamle Kyoto

Bo på et museum på Naoshima Art Island

Samuraier, geishaer og templer i Kanazawa

Xl Japan Kanazawa Kanazawa Craft Tour Geishas Street
Tokyo, Japan, Asien

Familieeventyr i solens rige

14 dage fra

39.500 kr.

Glæd jer til

Tokyo og det japanske køkken med guide

Samuraier, geishaer og templer i Kanazawa

Ryokan i Kiso-dalen med varme kilder og smuk natur

Kokkeskole i det gamle Kyoto

Roligt tempo og gode, familievenlige 3*- 4* hoteller

Tal med en Japan-ekspert

Skræddersyet rejse til Japan

Alt på denne rejse til Japan kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Japan.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.