Rå natur, fælles historie og ny nordisk gastronomi
Færøerne har kun cirka 50.000 indbyggere, der fordeler sig på 18 forrevne – og eventyrligt smukke – klippeøer midt ude i det nordlige Atlanterhav.
Der er gode forbindelser mellem øerne i form af skønne sejlture og et imponerende netværk af vejtunneller, der inviterer til at udforske øerne i egen bil.
Måske I opleve en lokal middag med en færøsk familie undervejs? For ikke at nævne det voksende antal gourmerestauranter, der allerede har placeret Færøerne solidt på det gastronomiske verdenskort.
Med bl.a. dørsnaps, lufttørret fisk, skaldyr og fermenteret lammekød - et køkken, som den engelske avis The Guardian har kaldt det ny nordiske køkkens yderste frontlinje.
Moderne kunst, søpapegøjer og stemningsfulde hoteller
Og netop den kontrast, er på mange måder indbegrebet af Færøerne. Fra en fisketur i fjorden til et besøg til det enestående kunstmuseum Listasavn Føroya i hovedstaden Tórshavn. Og alt det imellem: Nordisk historie. Stolte traditioner. Rå natur med et forunderligt fugleliv, der byder på alt fra søpapegøjer til suler. Dramatiske klipper, der rejser sig flere hundrede meter lodret op over Atlanterhavets kolde bølger. Dét er Færøerne.
For f.eks. Havgrim Seaside Hotel 1948, der har til huse i en af de mest velkendte og ikoniske bygninger i Tórshavn. En pragtfuld, modernistisk villa – og ombygget kommandørbolig – med stilfuldt interiør og 14 skønne værelser, der ligger helt ude ved klippekysten i kort gåafstand til Tórshavns gamle bydel og havn. Alt det og meget mere, sammen med den korte rejsetid fra Danmark, gør Færøerne til en afstikker af de helt sjældne, oplagte - og uundgåelige, hvis du spørger os.