Resortets har flere restauranter. Hver morgen kan I nyde morgenmadsbuffetten i Feast Village, der er tilberedt efter alle kunstens regler. Her er forskellige friskpressede juicer, youghurter, müsli, salater, frugt, hjemmebagt brød og kager. En kok står klar til at tilberede dine morgenæg - måske eggs benedict? En barista sørger for, at din morgenkaffe bliver helt, som du ønsker. Og så kan du sætte prikken over i'et med en nybagt vaffel eller pandekage. Feast Village har desuden frokost- og aftenbuffet.
Fra japansk til BBQ på stranden
På restaurant Omakase kan I opleve det japanske køkken: Teppanyaki, shabu-shabu og nade. Teppanyaki serveres indenfor i restauranten, hvor I ser kokken tilberede alle jeres retter direkte i 'baren'. Shabu-shabu serveres på restaurantens terrasse, og er en sjov måde at være sammen om at skabe jeres middag direkte på bordet. Forskellige grøntsager, kød, fisk og nudler er blot en del af oplevelsen. Prøv også kogekunsten nabe, der på mange måder minder om den moderne one pot, hvor alle ingredienser tilberedes på samme tid i en gryde.
Nogle aftener arrangerer Gaya Island Resort BBQ på stranden med alt, hvad der hertil hører. Traditionel dans, musik, salater, kød og drinks
Fine dining med udsigt til Kota Kinabalu
Fisherman's Cove er resortets signaturrestaurant med udsigt over havet til Kota Kinabalu og bjerget af samme navn i det fjerne. Menukortet byder på en symfoni af fisk og skaldyrsretter. Bemærk, at der er dresscode (kjole til kvinder og lange bukser samt lukkede sko for mænd) - til gengæld er der godt med luft heroppe og aircondition, så det føles helt rart. Børn skal være fyldt 12 år.
Resortet har desuden deres helt egen køkkenhave med alt fra krydderurter til forskellige salater, tomat og chili, der indgår i restauranternes køkkener.